Magazines

Niet voor niets spreken we over de kracht van ambacht, want ambachtelijk bereid eten is het lekkerste dat er is. We duiken vergeelde kookboeken in op zoek naar familierecepten, geven de pompoen een ereplaatsje op de borden en laten de pannen lekker lang pruttelen op het vuur. Eén ding is zeker: de keuken is deze maand het meest knusse plekje van het huis.

Foodies 10/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
We reizen dit jaar gewoon nóg een keer af naar Italië, want zeg nou zelf: van de Italiaanse keuken krijg je toch nooit genoeg? Dit zomerse Italiënummer is jouw excuus om nog even in de vakantiesferen te blijven hangen.

Foodies 09/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Augustus is oogstmaand, ook wel onze favoriete maand van het jaar. Overal waar je kijkt hangen de struiken vol met fruit, poppen de groenten uit de grond en overgroeien de bermen met wilde kruiden. We vertellen je precies wat je met je zomeroogst doet en hoe je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

De nieuwe oogst
We gaan een dag op pad met de mannen van Restaurant De Kas in Amsterdam. We beginnen ’s ochtends vroeg in de kas voor het plukken van de verse oogst en duiken daarna samen de keuken in.

Welmoeds’ wilde keuken
Welmoed Bezoen maakte een nieuw boek met een bonte verzameling recepten. Een boek voor iedere mood en voor elk moment, zoals ze het zelf graag omschrijft. We krijgen een voorproefje met recepten als gepofte aubergine met knoflookyoghurt, icetea ‘deluxe’ en midzomer-gazpacho. Zin in!

En verder…
Leggen we de vers geoogste bietjes in zuur, proeven we zomerse soepen, maken we zelf azijn, kijken we terug op onze geslaagde kookwedstrijd voor eetclubjes en veel, veel meer.

Foodies 08/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
60 recepten voor de allerlekkerste zomer! In ons extra dikke vakantienummer vind je recepten voor op de camping en thuis. Van koken met de skottelbraai tot Griekse zomermaaltijden en van cocktails tot frisse salades! Even vakantie van het koken? Er is ook genoeg te lezen! BN’ers vertellen over hun ideale vakantiemaaltijd, je leest een preview van een spannende culi-thriller en met onze kruiswoordpuzzel maak je kans op een onvergetelijke reis voor twee naar Bonaire!

Heel veel ijs
Geen zomer zonder ijs! Van frisse citroensorbets tot makkelijke aardbeienijsjes en roomijs met zwarte peper: in dit nummer vindt elke ijsliefhebber verkoeling.

Lekker buiten eten
Hup, zet de drankjes maar koud, dek de tuintafel en steek die bbq maar aan: we gaan buiten eten! Met de redactie genoten we van allerlei lekkers in de tuin, we delen heerlijke picknickrecepten en maken de leukste zomerse hapjes om te delen.

En verder…
Delen we dé hotspots voor een vakantie in eigen land én reizen we door Europa voor de leukste culinaire steden, leer je de perfecte pavlova te maken en veel, veel meer.

Foodies 07/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Proost op de zomer
De vier zit in de klok, de zon staat hoog aan de hemel en je hebt de rest van de dag geen plannen. Trommel je vrienden op voor een lekkere borrel in de zon! Wij hebben de perfecte borrelhappen voor je. Van borrel-buikspek tot stokbrood met bijzondere dips tot zelfgemaakte ijsthee en sgroppino.

Mix je eigen mocktail
Geen alcohol voor jou deze zomer, maar toch iets gezelligs in je glas? Ga aan de slag met onze handleiding voor de lekkerste alcoholvrije drankjes, met fruit en verse kruiden.

Borrelend de wereld rond
Borrelen is net zo Nederlands als het woord ‘gezellig’. Toch kunnen ze er in andere landen ook wat van! Maak de wereldse borrelhappen uit het boek ‘Een tafel vol’, zoals tarte tatin van ui.

En verder…
Maken we de mooiste taarten uit het boek ‘A sweet table’, geven we je makkelijke gerechten voor doordeweeks, leer je buikspek maken van de slager en veel, veel meer.

Foodies 06/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
We verheugen ons er ieder jaar weer op: het Italiënummer. Denkbeeldig reizen we op de redactie af naar het land van pizza, pasta en ander heerlijk eten en bedenken we met de zon op onze bol de lekkerste gerechten voor jullie. Deze maand delen we de geheimen van een goede pasta met tips van de Pasta Grannies, maken we typisch Siciliaanse gerechten zoals cannoli en arancini en gaan we op reis om alles te leren over Gorgonzola. We leren je hoe je de perfecte panna cotta maakt en om het nummer spectaculair af te sluiten gaan we aan de slag met de vrijmibo in Italiaanse sferen: met een borrelplank gevuld met kleine pizza's. Deze maand wordt een fantastisch feest van smaken!

Foodies 05/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Foodies 50 klassiekers
In Foodies 50 klassiekers gaan we op een klassieke tour langs de wereld en bundelen gerechten die iedereen kent. Vanaf nu hoef je dan ook nooit meer te zoeken naar de beste klassieke recepten. Van de New York cheesecake, Italiaanse lasagne, Hollandse bitterballen en hachee, tot aan Australische pavlova en nog veel meer klassiekers. Alle 50 gerechten uit deze uitgave móét je een keer gegeten én ook gemaakt hebben. Kortom: Foodies 50 klassiekers is een echte bewaareditie!

Paella, pavlova & peperkoek
In de april-editie gaan we op een klassieke tour langs de wereld en bundelen we gerechten die iedereen kent én waar iedereen naar verlangt. Zo vind je onder andere:

  • De perfecte New York cheesecake en traditionele fish ‘n’ chips
  • Waan jij je een echte Australiër met recepten uit down-under
  • Ontdek je het verhaal achter het oer-Hollandse snoep drop
  • Ervaar je hoe makkelijk het is om zelf bitterballen te maken
  • Tippen we de mooiste kookboeken om thuis klassieke gerechten te maken
  • Maak je thuis Chinees-Indische afhaalgerechten
En nog veel, veel, veel meer!

Foodies 04/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Is de Japanse keuken voor jou letterlijk aan de andere kant van de wereld? En kom je niet veel verder dan sushi? Daar komt verandering in na het lezen van dit nummer. In Thuis in Japan laten we je zien hoe je zelf de perfecte gyoza op tafel zet, leer je koken met miso en krijg je een kijkje in de keuken van een échte sushi-master.


Zoet en pittig
Kies je voor brownies met tabasco, yoghurt-citroencake met szechuanpeper of panna cotta met zwartepeperkaramel? Stuk voor stuk verslavend lekker.

Stap voor stap ramen
Zo’n kommetje geluk maak je ook in je eigen keuken. Ga aan de slag met een lekkere bouillon, noedels en je favoriete toppings. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je de perfecte ramen maakt.

En verder…
Leer je de lekkerste gerechten maken met een stoommandje, maak je kennis met de Nikkei-keuken, nemen we je aan de hand mee voor een rondje door de toko en veel, veel meer.

Foodies 03/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
De klassieke Franse keuken is favoriet bij velen. Een knapperig stokbrood met heerlijke roomboter, een lauwwarme salade niçoise of een luchtige madeleine; wie houdt er niet van? In februari openen we onze eigen bistro waar we de lekkerste Franse klassiekers serveren. Tafeltje, iemand?

Foodies 02/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Moet je vanavond nog naar de hockey, ga je theedrinken bij je vriendin of staat je hardloopmaatje straks voor de deur? Dan wil je dat er snel iets lekkers op tafel staat. In dit nummer veel gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn. Van traybakes tot pasta’s en de lekkerste snelle toetjes.

Foodies 01/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Ga aan de slag met een pronkstuk als vis in zoutkorst, maak een sjieke soep, upgrade je borrelplank, pak uit met de brunch of ga voor een van onze luxe driegangenmenu’s. Geniet samen van de voorbereiding, het koken en het genieten aan tafel. Met Foodies wordt het weer een kerst vol lekker eten, een kerst om nooit te vergeten!

Foodies 12/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Als je het ons vraagt, is een vette hap of een zoete traktatie op z’n tijd nooit guilty. Daarom maken we een nummer waarin genieten centraal staat, zonder schuldgevoel. Leer de ins en outs van frituren van Meneer Wateetons, lees over de beste bamibal van Nederland (wat zeggen we; de wereld!) en ontdek ultiem comfortfood met onze herfstige stoofpotten.
De beste bamibal
Yvonne offerde zich op (met liefde!) en reisde naar lunchroom Fons Hof in Haarlem voor de beste bamibal. Ze draaide een paar uurtjes mee. Van het maken van de bami – en het masseren ervan – tot het rollen van de ballen door het paneermeel. En natuurlijk moest er ook geproefd worden!Lekker snacken
In dit nummer komt iedereen aan zijn trekken. Of je nu als zoetekauw voor onze zelfgemaakte candybars gaat of liever de wereld van frituren induikt. November staat in het teken van genieten. Kun jij kiezen tussen een zelfgemaakte kaassouflé, een tosti met kimchi, een portie loaded fries met pulled chicken, een Braziliaanse visstoof of een paddenstoelenlasagne? Nee hè? Hoeft ook niet!En verder…
Maken we variaties op de klassieke Britse pie, duiken we de tuin in voor snacks van de Kamado barbecue, koken we de lekkerste gerechten met bier en veel, veel meer.

Foodies 11/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Op vakantie gaan is leuk, maar thuiskomen is nog veel leuker! Laat je verrassen door alles wat ons eigen land te bieden heeft. Van lekkers uit de boomgaard tot stroopwafels en gefermenteerde groenten. Met deze editie zetten we de lokale leuken in het zonnetje.

Tour de Texel
Kom tot rust op een van de mooiste Waddeneilanden en trakteer je zintuigen! Ruik de zilte zeelucht, proef kaas van Texelse schapen, ga aan de slag met Texelse pasta en veel meer!

Fermenteer meer
Groenten langer bewaren? Je darmflora boosten? Dan moet je leren fermenteren! Wij boekten een workshop bij fermentatie-expert Christian Weij. Hij laat zien hoe je zelf yoghurt, zuurkool en de heerlijkste gefermenteerde groenten maakt. Zet die glazen potten maar vast klaar.

En verder…
Gingen we aan de slag met zeekraal, plukten we peren om mee te koken, leggen we je alles uit over pompoenen, komen we in de herfststemming met stoofpotjes en veel, veel meer.

Foodies 10/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Met deze Foodies in handen krijgt iedereen groene vingers – in de keuken dan! We vieren een plantaardig feestje en gaan aan de slag met verse groene kruiden (wild geplukt!), tofu, miso en een heleboel andere fijne smaakmakers. Plantaardig eten was nog nooit zo leuk en lekker.

Wildplukken met Yvette van Boven
Het lekkerste eten vind je gewoon in de natuur. Dus kijk altijd even in de berm of tussen de stoeptegels, is het advies van Yvette van Boven. Bas ging met Yvette op pad in Ierland en samen plukten ze de ingrediënten voor een wildplukgalette met burrata en een wilde tagliatelle van brandnetel.

Tofu is tof
Emma de Thouars kan wel honderd recepten opdreunen met tofu, terwijl de meeste mensen nog niet eens één goed tofugerecht kennen. Hoe komt dat? Volgens Emma kopen we A) massaal de verkeerde tofu en B) weten we niet hoe veelzijdig tofu is. Tijd voor verandering, met haar nieuwe kookboek.

En verder…
Ging Yvonne op foodtour door Israël en deed ze onder andere de ‘vegan capital of the world’ Tel Aviv aan, maken we toetjes met verse kruiden, gingen we aan de slag met miso en veel, veel meer.

Foodies 9/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Je struikelt er over de tapas en de sangria is nooit ver weg: hartje zomer reizen we af naar het land van zon en paella; Spanje. We laten zien hoe je de perfecte paella maakt en koken met Spaanse klassiekers als gerookte paprikapoeder, chorizo en olijven en zetten de beste Spaanse drankjes op een rij.


Perfecte paella
Zo’n grote paellapan op tafel en dan met de vork prikken tot de laatste rijstkorrel uit de pan is; dat is hoe wij een middag op een Spaans terras het liefst doorbrengen. Bas reisde naar Valencia en ging op zoek naar het geheim van de traditionele paella. Wij vertellen je stap voor stap wat erin thuishoort, welke rijstkorrel je gebruikt, of je nu wel of niet moet roeren en hoe hij hoort te smaken.

Tafelen met tapas
Van de klassieke ensalada rusa en ingelegde sardines tot aardappeltortilla. Leg je borrelplank vol met de lekkerste Spaanse tapas en vier de zomer samen met je vrienden en familie!

En verder…
Gaan we aan de slag met olijven, bakken we frisse zomerbaksels met sinaasappel, eten we tapas uit het Spaanse dorp Polopos en gaan onze Foodies Friends aan de slag met amandelen.

Foodies 8/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Knapperige loempia’s of loeihete noedels; deze uitgave staat in het teken van streetfood. Open deze zomer je eigen foodtruck met Thaise viskoekjes en auberginespiesjes met currysaus. Wedden dat de hele straat uitloopt om jouw Aziatische lekkernijen te komen proeven?

Mysterybox

Twee van onze favo culi-auteurs in één keuken: Foodies daagde Emma de Thouars en Vanja van der Leeden uit met een mysterybox. Een middag lang werd er volop gekletst en gekookt in de keuken van Dun Yong in Amsterdam met een hele lekkere streetfood-snack als resultaat.

En verder…

Gaan we aan de slag met citroengras en mango, bakken we Indische zoetigheden zoals spekkoek en pandanfudge, genieten we van een nieuw weekmenu en veel, veel meer.

Foodies 7/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Korte broek aan, zonnebrand op je neus en je ogen op de grill gericht! De zomer is in aantocht en dat kan maar één ding betekenen: barbecueën. Deze zomer neemt Jord Althuizen eenmalig het stokje van hoofdredacteur over en deelt hij in Foodies juni exclusief zijn ultieme barbecuefavorieten.

Foodies 6/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
We reizen weer af naar het land van pizza en pasta: mei staat in het teken van Italië! Deze maand wordt een fantastisch feest van smaken. We ontrafelen de geheimen van risotto, leren gnocchi maken van een expert, delen de lekkerste traditionele familierecepten en nog veel meer. Geniet van het beste uit de Italiaanse keuken met deze editie van Foodies.

Foodies 5/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Zodra je de eerste asperges in de winkel ziet liggen, weet je: het is lente! Wij willen van nationale rokjesdag dan ook graag nationale aspergedag maken. En de rest van het voorjaar? Die vul je met andere frisse smaken, zoals geitenkaas, citrus en rabarber.

Foodies 4/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Je keuken vult zich met de lekkerste geuren en je oven draait overuren; het is namelijk bakmaand in maart bij Foodies! We maakten Het grote baknummer met zoete én hartige bakrecepten om je vingers bij af te likken. Van traybakes tot borrelhapjes en van zuurdesembrood tot fudge.

Foodies /2022

U kunt dit magazine niet bekijken