Magazines

La bella Italia! Keer op keer wordt de keuken van dit zonnige land verkozen tot de beste van de wereld en wij begrijpen wel waarom. Deze maand nemen we je mee naar Italië en maken we een menu vol Italiaanse smaken, leren we hoe veelzijdig polenta is, koken we de lekkerste recepten met zoete tomaten en nog veel, veel meer. 

A tavola! 
Oftewel: aan tafel! Maak een verrukkelijk Italiaans menu met bucatini met venkel-tomatensaus, romige polenta met ragù, amandelsemifreddo met perzik en meer.  

IJskoud Italiaans 
Gelato, granita, semifreddo… Italië barst van de verschillende soorten ijs, maar wat is eigenlijk het verschil tussen al deze soorten? En hoe weet je of je goed Italiaans ijs te pakken hebt? We vertellen je er alles over. 

En verder… 
Gaan drie foodinfluencers aan de slag met een mystery box vol eten, leren we hoe je stromboli zelf maakt, koken we met nazomerse ingrediënten en meer.

Foodies 09/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Zoute feta, ziltige olijven, romige yoghurt en sappig lamsvlees… deze maand gaan we naar Griekenland! We koken met al het lekkers dat dit prachtige land te bieden heeft. We maken typisch Griekse gerechten vol zomersmaken, leren hoe je vlees zo’n smoky smaakje geeft, bereiden snelle Griekse toetjes, leren alles over hoe feta gemaakt wordt en nog veel, veel meer. 
 
Zonnig zoets 
Krokant filodeeg, ijskoude frappé en romig Griekseyoghurtijs – de Grieken weten wel hoe ze lekkere toetjes moeten maken. Dat ze ook nog allemaal lekker snel klaar zijn is mooi meegenomen. 
 
Griekse kaas 
Lotus ging langs bij een Nederlandse boerderij waar ze zelf feta maken van verse schapenmelk en ontdekte dat hier erg strenge regels voor gelden.  
 
En verder… 
Staat zoute halloumi lekker vaak op het menu, kookt Jules Cooking een eetbaar Grieks kunstwerkje, leren we zelf kofta maken en meer.

Foodies 08/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Behalve van het mooie weer genieten we in de zomer het liefst van al het lekkers dat dit seizoen te bieden heeft. Deze editie koken we daarom volop recepten die de zon op je bord en in je buik brengen. We maken krakend frisse salades, bereiden zelf het romigste ijs, ontdekken hoe de zomer wordt gevierd in Slovenië, koken bovenal veel, heel veel met verse zomerproducten en nog veel, veel meer. 

Zweedse zeevruchten 
Marieke reisde naar de westkust van Zweden en ontdekte hoe anders ze daar omgaan met oesters en mosselen. Met een heuse mosselboot ging ze eropuit om de zeevruchten zelf te vangen – en uiteraard op te eten. 

Vers van het land 
Het is bijna magisch hoe smaakvol groenten in de zomer kunnen zijn. Deze recepten laten iedereen wensen dat de herfst nog heel lang op zich laat wachten. 

En verder… 
Maken we een verrassende borrelplank met zomerfruit, leren we alles over hoe je zelf de lekkerste dressings maakt, laten we bonen pronken en meer.

Foodies 07/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Ik ga op citytrip en neem mee… de nieuwe editie van Foodies! Deze uitgave staat vol met de lekkerste recepten die je doen terugdenken aan die vakantie naar die mooie Europese stad én met de allerbeste culi-tips voor de steden die je nog wil bezoeken. We ontdekken hidden gems in Londen, Parijs en Berlijn, maken het allerlekkerste streetfood en festivalvoer, leren hoe we de allerbeste burgers bouwen, maken boodschappenlijstjes voor alle producten die we van onze vakantie meer naar huis willen nemen en nog veel, veel meer. 

Streetfood 
Even geen stedentripje op de planning staan? Geen zorgen, met deze recepten hoef je het streetfood in ieder geval niet te missen. Maak knapperige langos en heerlijke käsekrainer, waag je aan een francesinha en een cuoppo fritto en sluit af met churros en crêpes met Nutella. 

Festivalvoer 
Eindelijk weer tijd voor festivals! Dansen in de zon, nieuwe muziek ontdekken én natuurlijk al het festivalvoedsel proberen. Deze recepten voor eten dat je op elk festival tegenkomt zorgen voor flink wat voor- én napret. 

En verder… 
Ontdekt Yvonne alle leuke hotspots in Utrecht, koken we een driegangenmenu waarvoor je nog geen uur in de keuken hoeft te staan, gaan we voor onze borrelplank langs bij de viskraam en meer.

Foodies 06/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Foodies bestaat 15 jaar en dat is reden voor een feestje – met lekker veel eten natuurlijk. Dat doen we het liefst met zoveel mogelijk mensen en dus staat dit nummer in het teken van shared dining. We leren alles over hoe je een geslaagde dinner party organiseert, maken onze eigen Foodies-gin, blikken terug op recepten en rubrieken van de afgelopen 15 jaar, maken een tafel vol toetjes en nog veel, veel meer.

Foodies 05/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Bij de mediterraan denk je misschien aan Italië, Frankrijk en Griekenland, maar het gebied heeft nog zoveel meer te bieden! We nemen je mee door de landen van het Middellandse Zeegebied en leren hoe je zelf een tafel vol mezze uit Cyprus, Tunesië en Syrië maakt, hoe je de lekkerste Spaanse paella en fideuà thuis kookt, hoe lekker en veelzijdig de plantaardige mediterraanse keuken is en nog veel, veel meer.

Prachtige pides
Marieke ging langs bij Nefis Etliekmek in Amsterdam en leerde hoe Turkse pide wordt gemaakt. Lees alles over Mariekes bevindingen over dit supersmaakvolle gerecht.

3x gepofte aubergine
Van aubergines hebben ze in de mediterraan wel kaas gegeten. Pof één keer zijdezachte aubergines en maak er vervolgens drie heerlijke gerechten mee. Is dat even makkelijk?!

En verder…
Maken we gerechten om jezelf mee te verwennen, ontdekken we hotspots in Marseille, leert de No Waste Army ons alles over voedselverspilling, bakken we Groningse poffert en meer.

Foodies 04/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Als ze ergens kleurrijke gerechten maken, dan is het wel in Zuid-Amerika. Inleveren op smaak doen ze daarbij zéker niet, dus deze maand staat Foodies in het teken van dit zonnige continent. We leren hoe je hartige én zoete empanada’s maakt, koken een Braziliaans feestje in de keuken, maken kennis met de veelzijdige Peruaanse keuken en veel, veel meer.

Eén keer tortilla’s bakken, drie keer vullen
De lekkerste tarwetortilla’s bak je uiteraard zelf, en dat is helemaal niet moeilijk. Voor deze tortilla’s hoef je maar één keer in de keuken te staan, maar kun je gebruiken in drie verschillende recepten.

Zoet uit Zuid-Amerika
Ook van toetjes hebben ze in Zuid-Amerika heel veel verstand. Duik de keuken in en maak alfajores, flan de coco en torta de mil hojas én leer hoe je zelf dulce de leche maakt.

En verder…
Koken we zoet én hartig met chocolade, maken we heerlijke borrelhapjes met mais, leren we alles over chilipepers, gaan we aan de slag met picanha en meer.

Foodies 03/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Af en toe mag je het jezelf best makkelijk maken en alles gewoon in één pan koken. Dat scheelt afwas én is heel erg lekker. We laten je zien hoe je de allersmaakvolste eenpansgerechten maakt, hoe je je favoriete afhaalgerechten zelf maakt, hoe je in een handomdraai een romantisch Valentijnsmenu voor je lief op tafel zet en veel, veel meer.

Supertoll!
Of je nou wel of niet graag op de ski’s staat, van wintersportvoedsel houdt iedereen. Laura de Grave laat zien hoe je klassieke Oostenrijkse gerechten zoals käsespätzle en kaiserschmarrn maakt, voor dat knusse skihutgevoel bij je thuis.

Eén puree, drie gerechten
Dat aardappelpuree een superveelzijdig ingrediënt is, bewijzen we door met slechts één recept voor aardappelpuree drie heerlijke gerechten te maken.

En verder…
Ging Yvonne langs in Limburg om te leren over nonnevotten, maakte Willem een heuse midzomernacht in Finland mee, leerden we alles over verschillende rijstsoorten en meer.

Foodies 02/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
De Thaise keuken is fris, licht en dus perfect om het nieuwe jaar mee te starten. We laten je zien hoe je zelf een goede currypasta maakt, met welke dressings je ieder gerecht een Thaise toch geeft, waar in Nederland je het beste Thais eten vindt en veel, veel meer.

Thaise soepen
Zeg je Thailand, dan zeg je thom kha kai. Een van Thailands populairste gerechten. We doen de geheimen van deze – en twee andere Thaise soepen – uit de doeken.

Nieuwe recepten van Donna Hay
Donna’s motto is: makkelijke en frisse maaltijden, voor iedereen. Dat past dus niet alleen in de Thaise, maar in iedere keuken thuis. We spraken Donna uitgebreid over haar nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance en delen de lekkerste recepten voor doordeweeks.

En verder…
Vertelt Jonneke de Zeeuw ons over de lekkerste Thaise hotspots in Nederland, maken we een Bangkok culy-gids, bakken we Thaise toetjes zoals crème brûlée met citroengras en meer.

Foodies 01/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Al weken luister je naar kerstmuziek op de radio en maak je lijstjes in Pinterest. Nog even en jouw favoriete tijd van het jaar breekt aan: kerst! In het grote Foodies Kerstnummer vind je volop inspiratie. Van je zelfgemaakte kerstravioli tot een klassieke pannettone. Of ga je liever voor die últieme borrelplank? Pre-order Foodies Kerst nu!

Schuif maar aan
In Amerika is het heel normaal; je eigen eten meenemen naar een feestje. Met kerst doen we het in Nederland ook massaal. Een groot buffet waarvoor iedereen iets maakt. In het grote Foodies Kerstnummer geven wij je gerechten die je vooraf kunt bereiden, makkelijk kunt meenemen en waar iedereen gek op is.

Zelf pasta maken
Het liefst eten wij zo vaak mogelijk Italiaans, dus waarom niet ook met kerst? Van Sarah Puozzo leren we kerstpasta maken. Prachtige kerstravioli met lopende eidooier en feestelijke caramelle. Dat is pasta dat eruit ziet als cadeautjes. Als dat geen fantastisch gezicht is op de kersttafel!

The day’s after
Maak van heel december een fijne tijd met ons verwarmende gerechten. Snel op tafel, want dat uitpakken komt met kerst wel. Aan de dag na kerst en na Oud & Nieuw hebben we ook gedacht; we maken met YouTube-kok Nick Toet het beste anti-katermenu dat er bestaat.

En verder…
Verzamelt de redactie ingrediënten voor dé borrelplank van het jaar, gaan we aan de slag met zes groentebijgerechten, bezorgt Vanja van der Leeden ons een Italiaanse kerst, gaan we aan de slag met zeevruchten, dekken we de tafel voor een onvergetelijke kerstbrunch en veel meer!

Foodies 12/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Stoofgerechten zijn hét bewijs voor het idee dat geduld een schone zaak is, want hoe langer je het eten laat sudderen, hoe lekkerder het wordt. We nemen je mee in een wereld vol warme smaken, ontdekken hoe mosterd gemaakt wordt en toveren onze ouderwetse braadpan uit de kast voor een aantal klassieke oma-recepten. Alles zodat we het binnen lekker warm hebben terwijl buiten de regen uit de hemel stort.

Idyllisch Instagram-icoon

Reis mee met Marieke naar het prachtige Engelse Dorset, waar ze een bezoek brengt aan de boerderij van Julius Roberts, die zijn drukke Londense leven omruilde voor het Britse platteland.

Comfortzone

Comfortfood is eten dat je dat fijne, behaaglijke gevoel van thuiszijn geeft. We delen de allerlekkerste en knuste recepten van over de hele wereld.

En verder…

Interviewen we bierhistoricus Marco Daane, leggen we een goede voorraad heerlijk

Foodies 11/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Niet voor niets spreken we over de kracht van ambacht, want ambachtelijk bereid eten is het lekkerste dat er is. We duiken vergeelde kookboeken in op zoek naar familierecepten, geven de pompoen een ereplaatsje op de borden en laten de pannen lekker lang pruttelen op het vuur. Eén ding is zeker: de keuken is deze maand het meest knusse plekje van het huis.

Foodies 10/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
We reizen dit jaar gewoon nóg een keer af naar Italië, want zeg nou zelf: van de Italiaanse keuken krijg je toch nooit genoeg? Dit zomerse Italiënummer is jouw excuus om nog even in de vakantiesferen te blijven hangen.

Foodies 09/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Augustus is oogstmaand, ook wel onze favoriete maand van het jaar. Overal waar je kijkt hangen de struiken vol met fruit, poppen de groenten uit de grond en overgroeien de bermen met wilde kruiden. We vertellen je precies wat je met je zomeroogst doet en hoe je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

De nieuwe oogst
We gaan een dag op pad met de mannen van Restaurant De Kas in Amsterdam. We beginnen ’s ochtends vroeg in de kas voor het plukken van de verse oogst en duiken daarna samen de keuken in.

Welmoeds’ wilde keuken
Welmoed Bezoen maakte een nieuw boek met een bonte verzameling recepten. Een boek voor iedere mood en voor elk moment, zoals ze het zelf graag omschrijft. We krijgen een voorproefje met recepten als gepofte aubergine met knoflookyoghurt, icetea ‘deluxe’ en midzomer-gazpacho. Zin in!

En verder…
Leggen we de vers geoogste bietjes in zuur, proeven we zomerse soepen, maken we zelf azijn, kijken we terug op onze geslaagde kookwedstrijd voor eetclubjes en veel, veel meer.

Foodies 08/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
60 recepten voor de allerlekkerste zomer! In ons extra dikke vakantienummer vind je recepten voor op de camping en thuis. Van koken met de skottelbraai tot Griekse zomermaaltijden en van cocktails tot frisse salades! Even vakantie van het koken? Er is ook genoeg te lezen! BN’ers vertellen over hun ideale vakantiemaaltijd, je leest een preview van een spannende culi-thriller en met onze kruiswoordpuzzel maak je kans op een onvergetelijke reis voor twee naar Bonaire!

Heel veel ijs
Geen zomer zonder ijs! Van frisse citroensorbets tot makkelijke aardbeienijsjes en roomijs met zwarte peper: in dit nummer vindt elke ijsliefhebber verkoeling.

Lekker buiten eten
Hup, zet de drankjes maar koud, dek de tuintafel en steek die bbq maar aan: we gaan buiten eten! Met de redactie genoten we van allerlei lekkers in de tuin, we delen heerlijke picknickrecepten en maken de leukste zomerse hapjes om te delen.

En verder…
Delen we dé hotspots voor een vakantie in eigen land én reizen we door Europa voor de leukste culinaire steden, leer je de perfecte pavlova te maken en veel, veel meer.

Foodies 07/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Proost op de zomer
De vier zit in de klok, de zon staat hoog aan de hemel en je hebt de rest van de dag geen plannen. Trommel je vrienden op voor een lekkere borrel in de zon! Wij hebben de perfecte borrelhappen voor je. Van borrel-buikspek tot stokbrood met bijzondere dips tot zelfgemaakte ijsthee en sgroppino.

Mix je eigen mocktail
Geen alcohol voor jou deze zomer, maar toch iets gezelligs in je glas? Ga aan de slag met onze handleiding voor de lekkerste alcoholvrije drankjes, met fruit en verse kruiden.

Borrelend de wereld rond
Borrelen is net zo Nederlands als het woord ‘gezellig’. Toch kunnen ze er in andere landen ook wat van! Maak de wereldse borrelhappen uit het boek ‘Een tafel vol’, zoals tarte tatin van ui.

En verder…
Maken we de mooiste taarten uit het boek ‘A sweet table’, geven we je makkelijke gerechten voor doordeweeks, leer je buikspek maken van de slager en veel, veel meer.

Foodies 06/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
We verheugen ons er ieder jaar weer op: het Italiënummer. Denkbeeldig reizen we op de redactie af naar het land van pizza, pasta en ander heerlijk eten en bedenken we met de zon op onze bol de lekkerste gerechten voor jullie. Deze maand delen we de geheimen van een goede pasta met tips van de Pasta Grannies, maken we typisch Siciliaanse gerechten zoals cannoli en arancini en gaan we op reis om alles te leren over Gorgonzola. We leren je hoe je de perfecte panna cotta maakt en om het nummer spectaculair af te sluiten gaan we aan de slag met de vrijmibo in Italiaanse sferen: met een borrelplank gevuld met kleine pizza's. Deze maand wordt een fantastisch feest van smaken!

Foodies 05/2023

U kunt dit magazine niet bekijken